Politică

Somat să-şi dea demisia, un deputat PSD refuză să renunţe la mandatul din Parlament

Deputatul PSD Mihaela Huncă, care şi-a anunţat săptămâna trecută demisia din partid şi căreia PSD Botoşani i-a cerut să renunţe la mandatul de deputat, scrie că a făcut deja un “act de demnitate”, alegând să nu slujească o structură autoritară.


”Citind comunicatul PSD Botoşani, am constatat cu amărăciune că unii dintre foştii mei colegi fie nu cunosc motivele care m-au determinat să mă retrag, după 18 ani, din partid, fie, din orgoliu, refuză să accepte că drumul pe care sunt călăuziţi de conducătorii vremelnici nu este drumul dezvoltării României, asumat în campania electorală, care trebuie să definească social-democraţia. De asemenea, am observat în acest comunicat că, în concepţia membrilor Comitetului Executiv al PSD Botoşani (sau, poate, doar în concepţia celor chemaţi la şedinţă), nu contează cine candidează, ci doar partidul pe lista căruia candidează, fiindcă alegătorii – dau de înţeles cei din CEJ – nu sunt interesaţi de oamenii pe care îi votează, ci de partidele din care aceştia fac parte”, scrie deputatul PSD Mihaela Huncă pe Facebook.
Aceasta adaugă că i s-a cerut un “act de demnitate”.
”Eu consider că l-am făcut deja, alegând să nu slujesc o structură autoritară, dezinteresată de români, fascinată de beţia puterii şi de propriile interese. Eu consider că am demonstrat, nu vouă, ci botoşănenilor care m-au votat, că sunt demnă, neurmând orbeşte, doar din dorinţa de a-mi păstra o funcţie sau de a dobândi alta, pe liderul de azi al partidului. Şi, în continuare, voi încerca să le demonstrez tot lor, botoşănenilor, că sunt demnă de încrederea cu care m-au învestit, demnă de votul pe care mi l-au dat”, adaugă Mihaela Huncă.
Potrivit unui comunicat transmis de PSD Botoşani, Comitetul Executiv Judeţean, întrunit luni, a hotărât cu unanimitate de voturi să ceară deputatului Mihaela Huncă să facă un act de demnitate şi să renunţe la mandatul de deputat pe care l-a obţinut pe listele PSD, ”întrucât nu îi mai reprezintă pe alegătorii care au votat acest partid”.
Miercurea trecută, deputatul PSD Mihaela Huncă anunţa că demisionează din partid, scriind că ”unicul demers politic al conducerii partidului este acum o luptă absurdă, fără argumente şi fără folos pentru cetăţeni, cu toată lumea care i se opune”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.