Mozaic

Programul „Investește în tine” a fost adoptat în Senat

Senatul a adoptat, în şedinţa plenului de luni, OUG 50/2018 privind implementarea programului guvernamental „Investeşte în tine”, prin care tinerii cu vârste între 16 şi 26 de ani, cuprinşi în sistemul de învăţământ, pot lua credite cu dobândă zero de până la 40.000 de lei şi o suplimentare de 20.000 de lei.

De acest program pot beneficia şi persoanele cu vârsta cuprinsă între 26 şi 55 de ani care sunt în sistemul de învăţământ sau urmează cursuri de reconversie profesională. Ele pot lua un credit de 35.000 de lei şi o suplimentare de 20.000 de lei, dacă persoana respectivă este angajată sau se angajează în perioada derulării programului.

Creditele sunt garantate de stat în proporţie de 80%. Beneficiarul garantează în proporţie de 20% creditul dacă este angajat, iar dacă nu este angajat trebuie însoţit de un codebitor, pentru diferenţa de 20%.

Senatorul liberal Florin Cîţu s-a declarat surprins de acest proiect, „având în vedere retorica Guvernului împotriva sistemului bancar”.

„Este un proiect care pare scris de sistemul bancar. De exemplu, este o perioadă de garanţie de cinci ani. Eu ţin minte că au existat dezbateri în Senat şi în Camera Deputaţilor despre faptul că băncile ne înşeală şi că garanţia îi face pe oameni să se împrumute mai mult decât ar putea”, a afirmat Cîţu.

Proiectul de aprobare a OUG 50/2018 privind implementarea programului guvernamental „Investeşte în tine” va intra în dezbaterea Camerei Deputaţilor, cu rol decizional în acest caz.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.