Social

În 19 septembrie este „Ziua europeană fără persoane decedate în accidente rutiere”

Organizația Polițiilor Rutiere din Europa – TisPol realizează și în cursul anului 2018 Proiectul Edward, destinat conștientizării tuturor categoriilor de participanți la traficul rutier cu privire la riscurile la care se expun în situația în care nu respectă normele rutiere. Proiectul încearcă astfel să determine adoptarea de către cei implicați a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice.

Proiectul Edward este susținut de Comisia Europeană și își propune, ca anul acesta, ziua de 19 septembrie să devină Ziua europeană fără persoane decedate în accidente rutiere și se subscrie acțiunii „Focus on the road”, stabilită de Organizaţia Poliţiilor Rutiere din Europa – TisPol, la nivelul țărilor membre.

Participarea presupune asumarea unui angajament – „I’ve made the pledge”, pe pagina oficială de internet a Proiectului Edward, iar polițiștii rutieri vor oferi informații cu privire la derularea acestui proiect, a cărui susținere și promovare se realizează prin vizionarea unui clip video.

Activităţile preventive au ca scop îmbunătăţirea nivelului de conştientizare a participanţilor la traficul rutier asupra pericolelor la care se expun atunci când încalcă regulile de circulaţie.

La nivelul judeţului Alba, în această perioadă, sunt organizate acțiuni ce vizează creşterea siguranţei rutiere şi conştientizarea participanţilor la traficul rutier cu privire la importanţa adoptării unui comportament corect în trafic.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.