Social

Sute de alergători s-au înscris la „Alba Iulia City Race”, inclusiv din Kenya

Peste 700 de alergători, inclusiv sportivi din Kenya, s-au înscris la „Alba Iulia City Race”, eveniment care va avea loc sâmbătă la Alba Iulia şi care va cuprinde trei curse pentru adulţi – un semimaraton (21 de kilometri), un cros de 10 kilometri şi un altul de 2,7 kilometri şi o cursă pentru copii.

Potrivit organizatorilor, la Alba Iulia vor alerga sâmbătă şi trei sportivi şi două atlete din Kenya, dar şi Nicolae Soare, campion naţional la 5.000 de metri, 10.000 de metri şi semimaraton.

Bugetul total de premiere este de 20.000 de lei.

În ceea ce priveşte probele din cadrul competiţiei, acestea au fost gândite astfel încât să fie atractive pentru un număr cât mai mare de iubitori ai mişcării în aer liber, indiferent de categoria de vârstă, sex şi nivel de pregătire fizică.

„Traseele curselor sunt tocmai cele care fac ca această competiţie să fie unică. Acestea sunt o îmbinare echilibrată între asfalt şi teren variat, totodată o provocare atât pentru atleţii de plat, cât şi pentru alergătorii montani. (…) Zona de start/sosire se va situa chiar in inima Cetăţii Alba Carolina în imediata vecinătate a trei importante edificii, Sala Unirii, Muzeul Naţional al Unirii şi statuia ecvestră a lui Mihai Viteazul, cel care realiza cea dintâi unire a tuturor românilor”, se arată pe site-ul evenimentului.

Participanţii la semimaraton vor alerga şi pe una dintre cele mai spectaculoase piste de biciclete din România, denumită de pasionaţii acestui sport „Transalpina de Mamut”. Primul concurent şi prima concurentă care ajung în punctul maxim de altitudine pe vârful Mamut, denumire primită după descoperirea unor fosile de animale preistorice, vor primi premii speciale în bani.

„Scopul nostru principal este acela de a atrage cât mai mulţi oameni spre alergare. (…) Încet, încet, societatea se schimbă şi lumea începe să simtă nevoia unui regim de viaţă sănătos, iar alergarea este sportul care poate fi practicat de oricine, fiecare la nivelul la care îşi doreşte. Provocarea noastră pe termen lung este însă, ca în fiecare an, Alba Iulia să devină prin această competiţie, măcar pentru o dată pe an, capitala atletismului românesc”, arată organizatorii.

„Alba Iulia City Race” este o competiţie organizată de Primăria municipiului Alba Iulia şi Asociaţia nonprofit „Sport la Orice Vârstă”, cu sprijinul Consiliului Judeţean şi Direcţiei Judeţene de Sport şi Tineret Alba.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.