Social

Preotul Necula: Referendumul este despre nevoia de siguranță a majorității

Consilierul de imagine al Mitropoliei Ardealului, preotul Constantin Necula, afirmă că referendumul din 6-7 octombrie este despre „nevoia de siguranţă a majorităţii, care e bulversată din toate punctele de vedere” şi că „nu are nicio legătură cu politicul”.

„Referendumul este despre nevoia de siguranţă a majorităţii care este bulversată din toate punctele de vedere, care este afectată de marele marasm politic în care trăim, de trădarea multora dintre idealurile sociale prin care unele partide şi-au făcut intrarea în viaţa lor “intimă” şi despre modul în care se gestionează la ora actuală o imagine. (…) Nu are nicio legătură cu politicul. Am spus-o şi o repet, dacă mă cunună un primar PSD, la cununia civilă, nu înseamnă că sunt pesedist de a doua zi”, a declarat, pentru Agerpres, preotul Constantin Necula.

El consideră că a merge şi a vota la referendumul pentru redefinirea familiei înseamnă de fapt a arăta că „îţi iubeşti aproapele şi a spune că uneori nu e OK cum gândeşte”.

„E posibil să ne înrăiască (referendumul – n.r.), dar eu sper, nădăjduiesc în toată inima, în dragostea creştinilor pentru Hristos. Să citească şi «Imnul iubirii», nu doar partea de morală. Vreau să le atrag atenţia şi celor care ne acuză de moralism: da, Biserica este moralistă, că nu are cum să fie altfel, că nu este nici desene animate, nici sindicat, dar ceea ce face, o face cu adâncă evlavie şi cu mare dragoste faţă de oameni. Poate că nu ar fi rău dacă aţi asculta rugăciunile Liturghiei şi dacă aţi vedea că atunci când spunem «pace tuturor», o spunem tuturor, nu o spunem pe segmente sociale. Nu ne adresăm numai unui anumit target de populaţie, ci ne bucurăm că Hristos ne are de partea lui de fiecare dată”, a declarat Constantin Necula.

Preotul Necula spune că „toleranţa nu este întotdeauna iubire”.

„Toleranţa nu este întotdeauna iubire. Şi părinţii care au tolerat prea multe copiilor lor ştiu că e aşa. Profesorii care au tolerat prea multe colectivelor educaţionale ştiu că e aşa. Noi, ca votanţi, când am tolerat partidelor de toate, ştim ce înseamnă asta”, a mai afirmat Necula.

El spune că votul de la referendum reprezintă un mesaj.

„Biserica ştie ce are de spus de 2.000 de ani, e un exerciţiu pe care îl face şi atunci când este atacată, ştie să-l rabde şi în cucernicie să îşi transforme frustrările în iubire (…) Cred personal că a ieşi la referendum înseamnă, de fapt, a-ţi iubi aproapele şi a spune că uneori nu e OK cum gândeşte”, consideră Constantin Necula.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.