Social

Patzaichin, prezent la încercarea de stabilire a unui record mondial

Campionul olimpic Ivan Patzaichin şi fondatoarea „La blouse roumaine”, Andreea Tănăsescu, se vor număra printre invitaţii unui eveniment care se va desfăşura sâmbătă la Alba Iulia şi prin care se încearcă să se intre în „Guinness World Records” cu cea mai mare hartă a unei ţări formată din oameni.

„Organizat pentru a marca Centenarul şi pentru a-l înscrie în Guinness Book, #CelMaiMare100 a mobilizat mii de copii, tineri şi adulţi din 70 de localităţi din Bucovina, Maramureş, Transilvania, Banat, Muntenia. Denumirea oficială a recordului este „Largest human image of a country/continent” („Cea mai mare imagine formată din oameni a unei ţări/continent”), iar actualul record aparţine Myanmar-ului, care, în 12 februarie 2018, a adunat 3.466 de oameni care au format harta ţării lor. O delegaţie a Guinness World Records va fi prezentă la Alba Iulia sâmbătă, pentru a omologa tentativa românească”, se arată într-un comunicat transmis joi Agerpres.

În urmă cu câteva zile, într-o conferinţă de presă, organizatorii au explicat că, iniţial, intenţionau să stabilească cel mai mare număr 100. Însă, având în vedere că SUA au anunţat o aplicaţie asemănătoare cu 14.000 de oameni, iar în Cetatea Alba Carolina nu ar fi existat spaţiu suficient pentru un asemenea număr de persoane, atunci s-a optat pentru recordul „largest human image of country/continent” / Cea mai mare imagine formată din oameni a unei ţări/continent, păstrând însă mesajul 100 integrat în harta României.

La eveniment sunt aşteptate peste 7.500 de persoane. Cu ajutorul a 5.300 de pelerine negre, pentru conturarea hărţii României, şi a 2.200 de pelerine albe, pentru evidenţierea numărului 100, participanţii vor încerca să stabilească un nou record mondial. La finalul activării recordului, participanţii se vor folosi de şepcuţele pe care le vor găsi în kitul de participare, pentru a colora în roşu, galben şi albastru harta României.

Evenimentul, care va fi omologat de o delegaţie a „Guinness World Records” prezentă la Alba Iulia, este organizat în cadrul festivalului „Bucurie în mişcare” de către Asociaţia 11even, alături de Primăria Alba Iulia şi un lanţ german de hypermarket-uri.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.