Politică

PNL propune extinderea votului prin corespondență la toate tipurile de alegeri

Partidul Naţional Liberal propune extinderea votului prin corespondenţă la toate tipurile de alegeri, a anunţat, joi, printr-un comunicat de presă, transmis Agerpres, vicepreşedintele liberal Florin Roman.

„În calitate de deputat PNL de Alba, am iniţiat şi depus o serie de amendamente la mai multe proiecte legislative, care vizează modificarea legislaţiei electorale şi care se află în dezbaterea Parlamentului României, în vederea generalizării votului prin corespondenţă la orice tip de alegeri. Vin cu aceste propuneri din dorinţa de a răspunde doleanţelor miilor de români care doresc să îşi poată exercita dreptul de vot chiar dacă au fost obligaţi de condiţiile socio-economice să ia calea străinătăţii”, a afirmat, potrivit comunicatului, Florin Roman.

Liberalul a adăugat că susţine „modificarea rapidă” a legislaţiei electorale, pentru a face astfel posibilă „garantarea” dreptului la vot pentru românii din străinătate.

„De asemenea, consider că doar aşa mai putem repara din ruşinea şi umilinţa îndurată de către numeroşi compatrioţi de-ai noştri la scrutinele anterioare când au fost obligaţi de statul român să aştepte ore întregi în stradă doar pentru a-şi exercita acest drept”, a susţinut deputatul de Alba.

Florin Roman a menţionat că PNL va depune în perioada imediat următoare o nouă iniţiativă legislativă, prin care va propune introducerea unei modalităţi alternative de vot, votul electronic, pentru cetăţenii cu domiciliul în străinătate, care va dubla astfel votul prin corespondenţă.

„Doar aşa vom putea elimina discriminarea românilor din afara ţării în raport cu cetăţenii cu domiciliul în ţară! Este obligaţia Parlamentului României să legifereze în interesul cetăţeanului şi să facă posibil ca niciun român, indiferent de locul unde domiciliază, să nu mai fie împiedicat să voteze”, a conchis deputatul liberal Florin Roman.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.