Administrație

O nouă promoție a Tribunalului Permanent de Arbitraj Instituționalizat a depus jurământul

Cea de-a zecea promoţie de arbitri a Tribunalului Permanent de Arbitraj Instituţionalizat a depus vineri jurământul în cadrul unui eveniment organizat La Alba Iulia.

Preşedintele Tribunalului Permanent de Arbitraj Instituţionalizat şi, totodată, al Asociaţiei de Arbitraj Instituţionalizat (AAI), Rodica Vlaicu, le-a cerut celor 40 de noi arbitri „să fie incoruptibili, să fie imparţiali, să măsoare de două ori şi să taie o singură dată, să aibă mereu în minte că decizia lor este definitivă şi odată comunicată părţilor nu mai poate fi schimbată”.

Ceremonia de depunere a jurământului de arbitru încheie seria acţiunilor circumscrise celei de-a III-a ediţii a manifestării “Zilele Arbitrajului Instituţionalizat”, care, în acest an, au fost organizate în Târgovişte, Constanţa şi Alba Iulia.

„Fiind în Anul Centenarului Marii Uniri, am ales să deschidem manifestarea noastră la Târgovişte, în Cetatea celor 33 de domnitori, în locul unde, în urmă cu sute de ani, pe timpul lui Mircea cel Bătrân, s-a zămislit ideea unităţii românilor sub un singur sceptru. Totodată, am ales ca încheierea acestei manifestări să se facă la Alba Iulia, locul unde, de două ori, românii au avut cutezanţa să-şi pună în practică visul Marii Uniri, o dată sub Mihai Viteazul şi o dată sub sceptrul lui Ferdinand”, a spus Rodica Vlaicu.

Manifestarea anuală „Zilele Arbitrajului Instituţionalizat” este prilejuită de împlinirea a patru ani de la deschiderea activităţii Tribunalului Permanent de Arbitraj Instituţionalizat, instituţie jurisdicţională care funcţionează pe lângă AAI, abilitată să judece în condiţii de celeritate şi confidenţialitate litigii civile, cu condiţia ca părţile implicate în acestea să fi încheiat în prealabil o convenţie arbitrală.

AAI a fost înfiinţată în anul 2014, în scopul promovării, studierii şi practicării arbitrajului instituţionalizat în România ca alternativă la instanţa statală de judecată. Tribunalul Permanent de Arbitraj Instituţionalizat este o jurisdicţie alternativă la instanţa de judecată statală, care funcţionează în mod permanent pe lângă AAI.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.