Social

„Caravana Sănătății” în Munții Apuseni: „Sănătate pentru moți, sănătate pentru toți”

Direcția de Sănătate Publică Alba, în parteneriat cu Asociația Rotary Club Floare de Colț Abrud – Câmpeni, a inițiat în luna septembrie proiectul „Caravana Sănătății”, având ca obiectiv îmbunătățirea stării de sănătate a populației din județul Alba.

Acțiunile au început la Vadu Moților pe data de 10 septembrie, continuând cu Cărpiniș, Albac, Scărișoara (inclusiv satul Lăzești) și Gârda de Sus (Ghețar și Ocoale).

Caravana s-a bucurat de sprijin din partea autorităților locale din Vadu Moților – primar Nicolae Lazea, Albac – primar Petru Tiberiu Todea și Scărișoara – primar Cristian Vasile Costea, unde s-au implicat asistenții medicali comunitari, reprezentanții bisericii ortodoxe, conducerile școlilor și voluntari.

Potrivit organizatorilor, aceștia au găsit și comunități în care „colaborarea primăriei cu medicul de familie nu este una eficientă”, iar „unele cabinete medicale nu se ridică la standardele anului 2018”.

Organizatorii caravanei mulțumesc dr. Ciprian Budae – medic specialist medicină internă, dr. Emil Petru Muntean – medic specialist pneumologie, dr. Crina Truț – medic specialist pediatru, dr. Anca Maria Răchieriu – medic rezident endocrinologie și lui Radu Stoian pentru implicarea, în regim de voluntariat, în cadrul proiectului.

Sunt, de asemenea, amintiți medicii Cristea Ionel, Georgeta Enculescu, Ciprian Mândru, Cristian Ciubotărescu, Mariana Liliana Popa, Flaviu Turdean, dr. Olimpia Candrea, un medic născut și format în Munții Apuseni, și dr. Ileana Costea.

„S-au desfășurat consultații de medicină internă (inclusiv efectuare EKG), pneumologie, pediatrie, măsurarea vârstei arteriale la peste 80 pacienți, precum și activități de informare, educare, comunicare privind beneficiile vaccinării, la peste 70 mame”, se mai arată în comunicatul de presă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.