Sport

Ionuț Zincă, șase medalii de campion național la orientare în alergare. Ultima, la Craiova

Ionuț Zincă, legitimat la Clubul Sportiv (CS) Unirea Alba Iulia, a obținut în acest an șase medalii de campion național din șapte campionate naționale la care a participat, dar și o medalie de bronz. La finalul săptămânii trecute s-a clasat pe locul I la Campionatul Național de Orientare pe timp de Noapte. Aceasta a fost ultima competiție oficială importantă din calendarul secției.

Vineri, la Craiova, a avut loc Finala Campionatului Național de Orientare pe timp de Noapte, în urma căreia Ionuț Zincă a ieșit din nou campion la seniori. În acest an a câștigat șase titluri de campion național, dintr-un total de șapte posibile, după ce, doar la Campionatul Național de Semimaraton a fost premiat cu bronz.

Astfel, în 2018, palmaresul secției de orientare a CS Unirea Alba Iulia este următorul:

– 6 medalii de aur (toate la seniori) – 4 individual prin Ionuț Zinca și două (în premieră) pentru CS Unirea în probele de Ștafetă și pe Echipe (în componență: Ionuț Zincă, Tamaș Bogya și Paul Brabiescu);

– doua medalii de bronz prin Ionuț Zincă și Tamas Bogya;

– participarea sportivului Tamas Bogya la Campionatele Europene de Seniori din Elveția (cel mai bun loc, 26, în calificările probei de medie distanță);

– participarea sportivului Ionuț Zincă la Campionatele Mondiale de Seniori din Letonia (cel mai bun loc, 42, în finala probei de medie distanță).

Instructorul sportiv al băieților, Marius Anghel, a declarat că apreciază munca pe care au depus-o, iar pe această cale transmite mulțumiri colaboratorilor și partenerilor clubului.

La rândul său, directorul CS Unirea Alba Iulia, Corneliu Mureșan, a declarat că secția de orientare și-a atins obiectivele propuse și îi felicită pe sportivi.

Orientarea este sportul ce constă în parcurgerea unui traseu, pe un teren necunoscut, de obicei pădure, materializat printr-o succesiune de posturi de control ce trebuie atinse. Sportivul alege ruta între posturile de control, cu ajutorul hărții și al busolei, și trebuie să se orienteze și să ia decizii rapide în timp ce se deplasează cu o viteză mare. Câștigătorul este desemnat sportivul care parcurge traseul de concurs in cel mai scurt timp.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.