Social

Zeci de tineri teologi și preoți s-au întâlnit cu caravana lui Mihail Neamţu

Mihail Neamțu, în dreapta fotografiei

Zeci de tineri, în special teologi, precum şi preoţi şi-au manifestat, în cadrul unui eveniment desfăşurat miercuri în faţa Catedralei Reîntregirii din Alba Iulia, susţinerea pentru participarea la referendumul care va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni.

La acţiune a fost prezent şi Mihail Neamţu, actualmente membru al PNL, aflat în cursul acestei săptămâni într-un periplu prin mai multe oraşe transilvănene cu „Caravana libertăţii”, mai exact la bordul unui autocar pe care este inscripţionat sloganul „Nu orice bărbat poate înlocui un tată şi niciun bărbat nu poate înlocui o mamă”.

„A fi liber înseamnă să ai puterea de a alege. În răscrucile vieţilor noastre, alegem o profesie, alegem o soţie, sau un soţ, un partener de viaţă, în răscrucea vieţii noastre alegem o ţară sau un continent. (…). Vom ieşi la vot pentru un ideal fundamental. Idealul acesta, al unităţii, nu numai al unităţii neamului, ci al unităţii familiilor române. (…) Se spune că nu votăm iubirea. Cu siguranţă nu votăm iubirea, dar iubirea votează, iubirea de neam te face să ieşi la vot, iubirea de familie te face să ieşi la vot, iubirea de aproapele te face să ieşi la vot. (…). Noi nu-i duşmănim pe cei care nu cred în ceea ce credem noi, noi nu îi urâm pe cei care au o altă opinie. Îi înţelegem, îi respectăm şi îi aşteptăm. Noi suntem cei care credem în Dumnezeul celei de a-doua şanse. Noi credem că toţi se pot întoarce. Nu doar fiul risipitor din frumoasa parabolă, ci orice confrate de-al nostru, orice compatriot”, a declarat Mihail Neamţu.

El a ţinut să respingă şi „noua propagandă care s-a lansat în ultimele zile”, respectiv cea care susţine că cei care intenţionează să participe la referendum şi vor vota cu DA ar face „jocurile unor partide sau chiar ale unor puteri” străine. „Refuz şi resping această idee”, a conchis Neamţu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.