Administrație

Primarul din Cîmpeni vrea heliport. El i-a cerut ajutorul vicepremierului Stănescu

Viceprim-ministrul Paul Stănescu, ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a declarat vineri, după întâlnirea cu primarii din judeţul Alba, că edilul din Cîmpeni, Călin Andreş, a solicitat sprijin financiar pentru achiziţionarea unui teren pentru un heliport., Acest heliport ar urma să deservească cele două spitale din localitate.

Potrivit primarului din Cîmpeni, suma solicitată de la Guvern se ridică la 1,7 milioane de lei, iar Consiliul Local va aloca apoi 5 milioane de lei pentru amenajarea pe terenul în cauză a unui heliport şi a unei baze sportive.

„Ne-am propus să rezolvăm această problemă”, a precizat Stănescu.

Stănescu a menţionat că, în cadrul întâlnirii, s-a discutat despre PNDL 1, PNDL 2, lucrările pe CNI, pe ANL şi a concluzionat că a fost „o întâlnire de lucru reuşită”.

Potrivit unui comunicat transmis Agerpres de către MDRAP, în cadrul întâlnirii, la care presa nu a fost prezentă, viceprim-ministrul Paul Stănescu a prezentat stadiul unor programe şi proiecte derulate de către minister, precum şi investiţiile ministerului în acest judeţ.

„Am insistat ca aleşii locali să urmărească în permanenţă proiectele aprobate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) şi prin programele cu finanţare europeană, pentru a se moderniza şi reabilita cât mai repede infrastructura de bază la nivelul tuturor localităţilor: drumuri, sisteme de alimentare cu apă şi canalizare, şcoli, grădiniţe, dispensare”, a menţionat, potrivit sursei citate, Paul Stănescu.

Potrivit comunicatului, în judeţul Alba au fost finanţate, până în prezent, prin prima etapă a PNDL, 96 de obiective de investiţii, în valoare totală de peste 250 de milioane de lei, iar prin etapa a II-a a PNDL s-au semnat 134 de contracte, în valoare totală de peste 620 de milioane de lei.

Localităţile din Alba beneficiază şi de proiecte finanţate din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, fiind semnate 13 contracte, în valoare totală de aproape 60 de milioane de euro, iar alte 96 de proiecte, în valoare de aproximativ 287 de milioane de euro, se află în diverse stadii.

De asemenea, prin programele derulate de Compania Naţională de Investiţii (CNI), instituţie aflată în coordonarea MDRAP, în judeţul Alba au fost recepţionate, din 2002 şi până în prezent, un număr de 61 de obiective – cămine culturale, săli de sport, bazine de înot, în valoare totală de peste 85 de milioane de lei. Alte 6 proiecte, în valoare totală de peste 6 milioane de lei, se află în diverse stadii de execuţie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.