Mozaic

Începerea judecării apelului în dosarul lui Dragnea a fost amânată pentru 5 noiembrie

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a amânat luni pentru data de 5 noiembrie începerea judecării apelului în dosarul DGASPC Teleorman, în care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat în primă instanţă la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare.

Liviu Dragnea nu s-a prezentat la proces, iar judecătorii au anunţat că liderul PSD a trimis o cerere prin care a solicitat amânare pentru a-şi angaja un avocat.

În faţa instanţei s-au adunat, încă de dimineaţă, aproximativ 30 de persoane, susţinători ai lui Liviu Dragnea, majoritatea fiind persoane în vârstă. Ei au afişat pancarte cu mesaje precum: „Dragnea – proces politic”, „Nu securitate”, „Fără protocoale”.

De asemenea, la Instanţa supremă au venit şi câţiva protestatari #rezist, între cele două grupuri având loc un schimb de replici.

Jandarmii le-au solicitat susţinătorilor liderului social-democrat să elibereze trotuarul din faţa instanţei deoarece participă la o acţiune neautorizată, iar în caz contrar vor fi sancţionaţi contravenţional. În replică, o femeie i-a spus jandarmului că nu este un protest. „Nu ne-a organizat nimeni, e doar susţinere”, a afirmat femeia.

Pe de altă parte, unul dintre protestatarii #rezist a fost amendat cu 500 de lei de către jandarmi pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice.

ÎCCJ trebuia să înceapă luni judecarea apelului în dosarul DGASPC Teleorman, în care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat în primă instanţă la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare. Apelul în acest dosar a fost declarat atât de procurorii DNA, cât şi de către inculpaţi.

Procesul a fost repartizat unui complet format din cinci judecători, condus de Iulian Dragomir.

Pe 21 iunie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat pe Liviu Dragnea la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru săvărşirea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu în dosarul DGASPC Teleorman, care viza angajarea fictivă a două angajate, Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica.

Decizia de condamnare a fost luată de doi dintre cei trei judecători ai completului. Al treilea a votat pentru achitare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.