Social

Zeci de autoturisme au fost ridicate de la un bărbat din Aiud bănuit de cămătărie

Aproape 30 de autoturisme despre care există suspiciunea că ar fi ajuns în posesia unui bărbat din Aiud prin cămătărie au fost indisponibilizate de către poliţişti din Alba., Aceștia au mai ridicat de la suspect, în vederea continuării cercetărilor, şi peste 46.000 de lei, circa 3.800 de euro, bijuterii din aur şi certificate de depozit, potrivit unui comunicat transmis miercuri Agerpres de IPJ Alba.

Sprijiniţi de poliţiştii Serviciului pentru Acţiuni Speciale din IPJ Alba, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Aiud au efectuat o percheziţie la domiciliul unui bărbat din localitate, de 49 de ani, în vederea obţinerii de probe în dosarul penal în care este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de camătă.

„Se pare că, în perioada 2010 – 2018, bărbatul ar fi împrumutat diverse sume de bani unor cetăţeni din zona Aiudului, percepând dobânzi lunare de 10% din sumele împrumutate. Unii dintre beneficiarii împrumuturilor ar fi garantat restituirea sumelor de bani cu autoturismele persoanele, care ar fi fost lăsate în custodia bărbatului. Din cercetări a rezultat că unele dintre aceste împrumuturi erau deghizate în contracte de vânzare – cumpărare privind imobile sau autoturisme”, menţionează IPJ Alba.

Cu ocazia percheziţiei, poliţiştii au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, 46.266 de lei, 3.825 de euro, 50 de lire sterline şi 229,9 grame de bijuterii din aur, despre care există suspiciunea că provin din camătă. Totodată, poliţiştii au identificat certificate de depozit bancar, în valoare de 319.925 de lei, contracte de vânzare – cumpărare a unor imobile şi un caiet cu însemnări referitoare la sume de bani, care au fost de asemenea indisponibilizate, pentru cercetări.

În curtea locuinţei bărbatului au fost identificate 28 de autoturisme, înmatriculate în ţară şi în străinătate, care au fost indisponibilizate şi ale căror documente au fost ridicate, conform comunicatului.

Cercetările sunt continuate, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a bărbatului, identificarea eventualilor săi complici, dar şi pentru identificarea tuturor victimelor sale.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.