Social

Bursă nefuncțională. Niciun angajat, vineri, la Alba Iulia

Niciun absolvent din cei care s-au prezentat vineri la Bursa Locurilor de Muncă organizată în Alba Iulia nu a fost încadrat pe loc, chiar dacă numărul de locuri de muncă oferite a fost mult mai mare decât cel al participanţilor, informează Agerpres.

Potrivit informaţiilor furnizate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Alba, agenţii economici prezenţi au oferit 320 de locuri de muncă, iar cel al persoanelor care şi-au căutat de lucru a fost de 237. Dintre acestea, puţin peste o zecime, respectiv 27, au fost selectate în vederea încadrării.

De menţionat că niciun absolvent nu a fost încadrat pe loc.

Pentru bursa organizată vineri în Alba, AJOFM a contactat 193 de agenţi economici, din care numai 20 au participat la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi desfăşurată vineri în municipiul reşedinţă de judeţ.

Acţiunea s-a desfăşurat în colaborare cu Centrul de Informare, Consiliere şi Orientare în Carieră din cadrul Universităţii „1 Decembrie 1918” Alba Iulia. Evenimentul a avut ca scop facilitarea accesului absolvenţilor la posturile disponibile şi interacţiunea directă cu agenţii economici, dar au putut participa şi alte categorii de persoane care nu au un loc de muncă sau care doresc schimbarea acestuia. De altfel, din cei 247 de participanţi, numai 46 erau absolvenţi ai instituţiilor de învăţământ, categorie pentru care firmele beneficiază de subvenţii la încadrarea în muncă pe durată nedeterminată a acestor persoane.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.