Mozaic

Prestația lui Dîrzu la moțiune: Profesioniști în Guvern, opoziția e vinovată

Deputatul PSD Ioan Dîrzu a susţinut, marţi, la dezbaterea moţiunii simple iniţiate de PNL, că în timpul guvernării fostului PDL „pădurea şi apele constituiau un obiect de troc politic”, adăugând că actualul ministru Ioan Deneş este un profesionist.

„Am constatat că, de fapt, în timpul PNL, cel care a înghiţit fostul PDL, paradoxal de ceea ce susţin în moţiunea simplă, pădurea şi apele constituiau un obiect de troc politic. În perioada acestora, sectorul silvic şi al apelor a suferit o politizare fără precedent, conducând la scăderea profesionalismului în structurile Regiei Naţionale a Pădurilor Romsilva. Aţi epurat în mod constant în perioada dumneavoastră, din motive strict politice, de multe ori până la nivel de şef de ocol şi chiar pădurar. Prin măsurile adoptate, Guvernul nostru, inclusiv prin aportul domnului ministru Deneş, a stopat sărăcirea în continuare a ecosistemului forestier. În plus, Guvernul PSD-ALDE a oprit chelirea peisajului forestier românesc, viitorul pădurilor fiind mai sigur. De asemenea, alertat de consecinţa defrişărilor, a trecut la măsuri de extindere a suprafeţelor de păduri şi de securizare a acestora”, a afirmat Dîrzu, la dezbaterea moţiunii simple intitulate „Stimulat de PSD, fără pic de competenţă, taie Deneş în păduri şi la verzi… şi la uscate”.

El a spus că, în acest an, ministerul de resort a realizat mai multe lucrări privind apele decât în toţi anii precedenţi.

„În ceea ce priveşte pădurile, existau o serie de disfuncţionalităţi fiind necesară luarea unor măsuri pentru intrarea în normalitate. În acest sens, situaţia a fost echilibrată astfel încât pădurea să fie îngrijită, lemnul să ajungă la populaţie şi la ceilalţi beneficiari, iar administratorul statului să fie revitalizat pentru a deveni ceea ce a fost – o instituţie fanion în ceea ce priveşte administrarea pădurilor din România”, a adăugat deputatul PSD.

Potrivit acestuia, din textul moţiunii reiese că principala supărare a liberalilor o reprezintă, de fapt, schimbarea din funcţie a directorului general al Romsilva, menţionând că schimbarea survenit în urma concluziilor din raportul Corpului de control.

„Stimaţi colegi, ministrul Deneş este un profesionist, ceea ce se vede din activitatea din Ministerul Apelor şi Pădurilor şi din buna colaborare pe care a avut-o în cadrul Comisiei pentru agricultură în adoptarea unor legi utile şi eficiente, aplicate pe nevoile cetăţenilor (…) Am certitudinea că Ioan Deneş este un ministru extrem de prezent şi implicat în activitatea desfăşurată la nivelul ministerului, fiind prezent pe teren de câte ori era necesar”, a adăugat Dîrzu.

El a spus că PNL şi-a făcut un obicei din a depune moţiuni împotriva miniştrilor PSD-ALDE.

„Observăm că PNL şi-a făcut un obicei de a depune moţiuni faţă de miniştrii PSD-ALDE, fiind probabil singura alternativă pentru un partid incapabil de a creiona o alternativă viabilă la programul nostru de guvernare. Sunt de părere că, prin aceste moţiuni repetate, singurul scop al PNL este acela de a bloca activitatea legislativă a plenului Camerei Deputaţilor şi, implicit, de a întârzia adoptarea măsurilor bune asumate pentru români”, a adăugat deputatul social-democrat.

Votul asupra moţiunii va avea loc miercuri.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.