Economie

Lucrări în ritm de melc. Când vom circula pe autostradă între Sebeș și Turda?

Șefii de la Drumuri sunt optimiști și spun că „loturile 1 şi 2 ale Autostrăzii Sebeș-Turda, cu siguranţă, vor fi finalizate anul viitor”. Realitatea din teren îi contrazice, însă, flagrant.

„Duminică, 28 octombrie, am făcut o vizită pe lotul 1 al Autostrăzii Sebeș-Turda în zona nodului rutier Alba Iulia Nord. În ultima perioadă lucrările au avansat, însă în continuare ritmul de lucru în secțiunea de nord a șantierului nu ne dă speranțe că vom putea circula în 2019 pe tot tronsonul de 17 km. Încă o dată cerem constructorului (Impresa Pizzarotti) și responsabililor din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere identificarea soluțiilor tehnice și birocratice pentru a deschide traficul în 2019 pe singurul sector cu șanse reale de inaugurare anul viitor, cel dintre nodul Alba Iulia Sud și Sebeș (Lancrăm), pe bretelele scurte care se conectează la cele două giratorii existente”, transmite Asociația Pro Infrastructură.

Autostrada Sebeş-Turda însumează 70 de kilometri, iar proiectul a fost împărţit în patru loturi, cu termen de finalizare octombrie 2016. Lucrările la autostrada Sebeş-Turda au fost demarate în anul 2014.

Cele mai mari probleme sunt la Lotul 1. Lotul are 17 kilometri, de la intrarea pe autostradă de la Sebeș până la Pârâul Iovului, la ieşire din Alba Iulia. De lucrări se ocupă Asocierea Impresa Pizzarotti & C SpA – Pomponio Construcţii SRL. Valoarea contractului este de 541.739.137,21 lei (fără TVA).

Anul acesta au fost recepționate loturile 3 și 4 din Autostrada Sebeş – Turda. Loturile 3 şi 4 ale autostrăzii însumează 28,75 kilometri şi asigură legătura între Aiud şi Turda. Loturile 1 şi 2 unesc Sebeşul şi Aiudul, având o lungime de 41,25 kilometri.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.