Social

Aproape 200 de hectare de litieră și vegetație uscată, afectate de incendii declanșate de câteva zile

Zeci de pompieri din Alba acţionează şi joi pentru lichidarea mai multor incendii declanşate în urmă cu câteva zile în Munţii Apuseni, pe Valea Arieşului, unde focul a mistuit până în prezent aproape 200 de hectare de litieră de pădure, lăstăriş şi vegetaţie uscată.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Unirea” Alba, locotenent Alina Marescu Dumitrescu, a menţionat, pentru Agerpres, că 23 de pompieri intervin joi pentru lichidarea unui incendiu produs pe raza localităţii Sălciua de Jos, iar alţi 10 acţionează pentru stingerea focului în Vidolm şi Rimetea.

Incendiile, provocate de utilizarea necorespunzătoare a focului deschis, au afectat până în prezent o suprafaţă de 95 de hectare la Sălciua de Sus, 65 de hectare în Rimetea şi 32 de hectare la Vidolm.

Focul se manifestă la litieră de pădure, doborâturi şi vegetaţie uscată.

În ultima săptămână, în Alba au fost mai multe incendii provocate, în majoritatea lor, de focul lăsat nesupravegheat.

ISU Unirea Alba a transmis că nerespectarea măsurilor specifice la efectuarea arderilor de vegetaţie uscată, mirişti, şi resturi vegetale poate avea consecinţe grave asupra comunităţii prin pierderi de vieţi omeneşti, importante pagube materiale şi afectarea mediului înconjurător.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.