Politică

Victor Negrescu, despre demisia sa: „Nu am mize personale”

Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene de anul viitor este „a României, a tuturor românilor, nu a unui ministru delegat”, spune Victor Negrescu, el precizând că nu are mize personale şi că ar lucra şi benevol la un proiect atât de important dacă se doreşte acest lucru.

El a făcut duminică o serie de precizări pe Facebook legate de pregătirea preluării de către România a preşedinţiei Consiliului UE, „în aşteptarea discuţiilor din interiorul PSD”. Precizările lui Victor Negrescu vin în contextul în care au apărut informaţii că acesta şi-ar fi dat demisia din funcţia de ministru delegat pentru Afaceri Europene.

Acesta menţionează, într-o postare pe Facebook, cele trei obiective pe care le-a propus la începutul mandatului de ministru delegat pentru Afaceri Europene.

„Consens politic şi naţional în privinţa afacerilor europene şi a mandatului preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene (obiectiv atins prin aprobarea în unanimitate în comisiile de resort din Parlamentul României a priorităţilor noastre, dar şi prin aprobarea la nivel de Guvern, cu 25 de avize pozitive, a documentului de orientare strategică. Mai exact muncă de echipă şi bună colaborare cu toată lumea). Democratizarea şi transparentizarea accesului la informaţia europeană (obiectiv atins prin consultările cetăţeneşti privind viitorul UE organizate în toată ţara. Mai exact totul a fost transparent, iar discuţiile cu oamenii au fost esenţiale). O nouă atitudine în domeniul afacerilor europene (obiectiv atins prin crearea Trioului România – Germania – Franţa şi preluarea Preşedinţiei Strategiei UE pentru Regiunea Dunării. Mai exact prestigiul ţării a fost apărat acolo unde am putut contribui)”, scrie el pe Facebook.

Negrescu precizează că, de fapt, „cel mai important lucru este că tot procesul de pregătire a preşedinţiei României la Consiliul UE este în grafic atât pe dimensiunea politică, cât şi logistică”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.