Mozaic

Interpretul melodiei „Lalele, lalele” a murit. George Bunea avea 88 de ani

George Bunea, artistul care interpreta piesa „Lalele, lalele”, a încetat din viață, la 88 de ani. Cântecul original este compus de Temistocle Popa și a fost interpretat la început de Luigi Ionescu, informează TVR.

Piesa, inițial realizată sub forma unui dans lent pentru un spectacol al Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”, sub titlul „Gagarin”, a fost compusă în cinstea primului om care ajunsese în spațiul cosmic.

Artistul și-a început activitatea ca prezentator. A făcut parte din Ansamblul „Ciorcârlia” și a cântat în spectatolele Teatrului „Constantin Tănase”.

În timpul vieții, George Bunea a urmat cursurile Liceului teoretic şi Şcoala populară de artă, la canto. Activitatea artistică o începe în anul 1950, în timpul efectuării stagiului militar ca prezentator şi corist în corul armatei.

În anul 1957 este angajat prin concurs la Teatrul „Constantin Tănase“ unde debutează în „Concertul popoarelor“ cu melodiile Granada – repertoriul internaţional, şi Un telefon – de Gelu Solomonescu, apare în filmul „Omul de lângă tine“, cântă în majoritatea spectacolelor Teatrului „Constantin Tănase” şi face imprimări la radio, pe disc şi apare la televiziune.

În anul 1965 a participat la Festivalul „Stelele internaţionale europene“ ţinut în R.D. Germania unde obţine premiul de popularitate cu piesele „Lalele“ şi „Mica serenadă”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.