Politică

Ecaterina Andronescu, nominalizată pentru funcția de ministru al Educației; Ciamba – la Afaceri Europene

Ecaterina Andronescu a fost nominalizată, în unanimitate, de Biroul Permanent Naţional al PSD pentru funcţia de ministru al Educaţiei, a anunţat, marţi, preşedintele interimar al PSD Bucureşti, Gabriela Firea.

Totodată, secretarul de stat în MAE George Ciamba a fost desemnat, în locul lui Victor Negrescu, pentru portofoliul de ministru delegat al Afacerilor europene.

Ecaterina Andronescu a fost votată în unanimitate de către membrii BPN al PSD, iar pentru George Ciamba au existat două abţineri, aparţinând lui Victor Negrescu şi Gabrielei Firea. Firea susţine că demisia lui Negrescu nu a fost una întâmplătoare sau la supărare.

„Domnul Negrescu a explicat că i s-au luat anumite atribuţii care erau şi prin lege şi prin cutumă, dat fiind portofoliul pe care îl coordona, şi nu i s-a părut colegial. A fost o discuţie calmă, aceasta a fost explicaţia, că i s-au luat atribuţii care i se cuveneau şi legal şi ca şi cutumă (…) care vizează partea financiară şi încă un aspect”, a detaliat edilul Capitalei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.