Administrație

Mircea Hava, despre boicotarea paradei jandamilor, de Ziua Națională: „Trebuie să fii foarte meschin”

Primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, consideră, în contextul în care în mediul virtual circulă un îndemn la boicot faţă de efectivele Jandarmeriei care vor defila de 1 Decembrie în „Oraşul Marii Uniri”, prin întoarcerea cu spatele către acestea, că de Ziua Naţională nu ar trebui să existe proteste.

„Am aflat că vor să se întoarcă cu spatele (unii dintre cei care vor asista la ceremonia militară – n.r.) Este un lucru …. Nu vreau să fac educaţie …. Eu despre Jandarmeria din Alba Iulia, pe care îi cunosc bine şi cu care colaborăm foarte bine, chiar foarte bine, nu aş putea să fac lucrul ăsta …. Să foloseşti 1 Decembrie pentru chestiuni de genul ăsta, mi se pare că trebuie să fii foarte meschin. (…) Trebuie să ai un suflet mic. (…) Chiar aici v-aţi găsit, la 1 Decembrie, la 100 de ani, să protestaţi? O să faceţi un gest mic, negru”, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, Mircea Hava.

Primarul, membru marcant al PNL, a adăugat că nici măcar nu o să se uite către cei care eventual vor recurge la un asemenea gest de protest.

„Sărbătoarea nu ne-o strică. Că vor sta cu spatele la jandarmi e problema lor, dar nouă nu ne strică sărbătoarea. Nici măcar nu o să mă uit încolo. Nu se fac lucrurile aşa”, a menţionat Mircea Hava.

În jur de 2.000 de militari – de la MApN, MAI şi SRI , cărora li se adaugă şi un detaşament polonez, şi aproximativ 200 de mijloace tehnice, inclusiv elicoptere şi avioane MIG 21 şi F-16, vor lua parte la ceremonia militară care va avea loc în 1 Decembrie la Alba Iulia, eveniment la care va participa şi preşedintele Klaus Iohannis.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.