Social

Tâlharul din Alba – prins cu ajutorul unui polițist sibian

Imaginile surprinse de camerele de supraveghere din scara unui bloc din Alba Iulia au devenit virale, provocând indignarea cetățenilor. Este vorba despre o tâlhărie comisă asupra unei tinere de 20 de ani, care a fost lovită cu bestialitate de un proaspăt eliberat din penitenciar.


Polițiștii din Alba au cerut sprijinul colegilor din țară pe grupurile închise ale angajaților MAI de pe Facebook. În numai două zile, după ce a postat pe pagina personală aceste imagini, polițistul sibian Marian Răduinea a primit un mesaj care conține datele agresorului. Răduinea a anunțat imediat anchetatorul prin aplicația WhatsApp, iar presupusul autor a fost prins.

Potrivit unor surse, suspectul principal al Poliţiei se numeşte Nicolae Tiberiu Drăgoi, este din Alba Iulia, condamnat anterior pentru tâlhărie şi tentativă de viol. Ar fi fost dat în urmărire generală, prins şi închis, dar în 2017 ar fi făcut cerere de eliberare condiţionată, iar în 2018 a fost eliberat. Bărbatul a fost eliberat condiţionat din penitenciar în 15 septembrie 2018, acesta beneficiind şi de prevederile legii privind recursul compensatoriu. Tânăra, în vârstă de 20 de ani, din Alba Iulia, le-a spus poliţiştilor că nu-și aminteşte nimic și că nu îşi găseşte telefonul mobil și portmoneul.
“Cu ocazia investigaţiilor efectuate, poliţiştii au reconstituit traseul tinerei, care nu locuieşte în blocul unde a avut loc fapta, au vizionat imaginile de pe camerele de supraveghere şi au constatat că este vorba de o faptă de tâlhărie”, au precizat reprezentanţii IPJ Alba.
Aproximativ 11.000 de deţinuţi au fost eliberaţi de la începutul anului până la sfârşitul lunii octombrie, dintre care peste 9.000 în baza Legii nr. 169/2017 privind recursul compensatoriu a anunţat Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.