Mozaic

„Nimic de declarat”. Un troler roz și trei kilograme de cocaină

Aproximativ 3 kilograme de cocaină au fost găsite în bagajul unui femei din Australia pe Aeroportul Otopeni, acestea fiind ascunse în cutii de cadouri şi ambalate în folie de aluminiu.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, joi dimineaţă, în jurul orei 6,00, la Punctul de Trecere a Frontierei Aeroport Henri Coandă – Otopeni, s-a prezentat pentru a intra în ţară, călătorind din direcţia Lisabona, o persoană de sex feminin, cetăţean australian, în vârstă de 47 de ani.

Femeii i-au fost efectuate formalităţile de frontieră, aceasta intrând pe teritoriul României.

Conform DIICOT, femeia s-a prezentat în zona de preluare a bagajelor de cală şi a ridicat un bagaj tip troler de dimensiuni mari, de culoare roz, după care s-a deplasat în zona destinată controlului vamal, încadrându-se pe culoarul verde „Nimic de declarat”, cu intenţia de a părăsi sala de vamă.

„Organele vamale împreună cu ofiţerii de frontieră au procedat la oprirea suspectei şi la efectuarea unui control asupra sa şi asupra bagajelor acesteia. În urma controlului asupra trolerului, a fost găsită o cutie din carton de culoare albastră, de dimensiunile unei cutii de pantofi, inscripţionată cu un desen. S-a procedat la deschiderea cutiei respective, ocazie cu care au fost găsite 10 cutii din carton, tip cadou, având culorile roşu şi galben, în cutiile respective fiind găsite 34 de ambalaje din plastic transparent care conţineau câte cinci batoane în formă de trabucuri, ambalate în folie de aluminiu de culoare argintie, în total fiind 170 de astfel de batoane. Autorităţile vamale au desfăcut unul dintre acele batoane şi au constatat că în acesta se afla o substanţă pulverulentă de culoare albă care a reacţionat pozitiv la testul de cocaină”, susţine DIICOT.

Procurorii mai spun că s-a dispus efectuarea unei constatări fizico-chimice asupra substanţelor care se aflau în cele 170 de batoane, în urma analizei stabilindu-se că aceste substanţe sunt constituite din 2.533,68 grame de cocaină.

Cauza este instrumentată împreună cu poliţişti de frontieră din Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră şi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.