Mozaic

Opt cazuri confirmate de gripă în țară

Până pe 18 noiembrie, 824.322 persoane din grupele de risc au fost imunizate antigripal cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii, iar opt cazuri de gripă au fost confirmate de la începutul sezonului. Datele au fost publicate de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

Potrivit sursei citate, s-au înregistrat trei cazuri confirmate de gripă în săptămâna 12 – 18 noiembrie. Nu a fost comunicat niciun deces confirmat cu virus gripal.

De asemenea, la nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică, infecţii virale ale căilor respiratorii superioare şi pneumonii) a fost de 90.982.

Conform Institutului Naţional de Sănătate Publică, în săptămâna 12 – 18 noiembrie s-au înregistrat la nivel naţional 23 cazuri de gripă clinică şi a început supravegherea Infecţiilor Respiratorii Acute Severe (SARI), fiind înregistrate patru cazuri.

Opt cazuri de gripă – patru cazuri gripă cu virus AH1, două cazuri cu virus AH3, un caz cu virus A nesubtipat, un caz cu virus B – au fost confirmate de la începutul sezonului, potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.