Administrație

Colegii militarului electrocutat ar putea fi înlocuiți la ceremonialul din 1 Decembrie

Colegii militarului electrocutat vineri, care au fost de faţă în momentul producerii tragediei, în gara din Alba Iulia, ar putea fi înlocuiţi la ceremonialul dedicat Zilei Naţionale.

„Colegii vor fi, probabil, schimbaţi, pentru a nu crea o stare emoţională. Vom vedea ce decizie va lua comandantul Diviziei în acest sens”, a declarat, la Alba Iulia, ofiţerul de relaţii publice al Diviziei 4 Infanterie „Gemina” Cluj Napoca, locotenent-colonel Dan Crişan.

Acesta a transmis regretul conducerii Ministerului Apărării Naţionale şi a Diviziei 4 Infanterie „Gemina” faţă de producerea acestei tragedii. Totodată, au fost transmise condoleanţe familiei lui Alexandru Orosz, militarul în vârstă de 33 de ani, decedat în incidentul de la Alba Iulia.

„Misiunea continuă, conform ordinului. Ne vom prezenta la ceremonie pentru a aduce omagiul nostru populaţiei din Alba Iulia. (…) Misiunea noastră continuă, aceea de a merge la ceremonialul de la Alba Iulia. Păcat de acest incident, pe care cu toţii îl regretăm”, a spus ofiţerul.

El a explicat că militarul şi-a pierdut viaţa în timpul manevrării unui complex antiaerian Gepard. Din cauza greutăţii unui asemenea vehicul militar, s-a optat pentru transportul feroviar al convoiului cu aceste echipamente şi nu pe cale rutieră.

„Era pur şi simplu o manevră de debarcare a tehnicii. (…). O comisie de la Divizia 4 Infanterie ‘Gemina’ investighează împrejurările accidentului”, a mai spus locotenent-colonel Dan Crişan.

Evenimentul a fost raportat Parchetului Militar Cluj Napoca.

Plutonierul Alexandru Orosz avea 33 de ani şi era angajat ca mecanic conductor la Complexul antiaerian Gepard din cadrul Batalionului 3 Apărare Antiaeriană „Potaissa”.

Militarul, care debarca tehnica militară ce urmează să participe la ceremonia de 1 Decembrie, s-a electrocutat de la reţeaua de înaltă tensiune a căii ferate în timp ce efectua manevre pe tehnica aflată pe platforma feroviară.

Imaginile filmate la faţa locului au surprins momentul în care colegii militarului strigau disperaţi să fie oprit curentul.

La parada de 1 Decembrie de la Alba Iulia vor defila în jur de 2.000 de militari – de la MApN, MAI şi SRI, cărora li se adaugă şi un detaşament polonez. Vor fi, de asemenea, şi aproximativ 200 de mijloace tehnice, inclusiv elicoptere şi avioane MIG 21 şi F-16.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.