Administrație

Peste 800 de jandarmi vor asigura ordinea publică de 1 Decembrie la Alba Iulia

Peste 800 de jandarmi din întreaga ţară vor asigura ordinea publică cu prilejul evenimentelor care se vor desfăşura de 1 Decembrie la Alba Iulia, printre aceştia urmând să se regăsească şi negociatori. Decizia a fost luată „ţinând cont de informaţiile vehiculate în mediul virtual” potrivit cărora „membrii ultraşi” vor să protesteze împotriva reprezentanţilor Jandarmeriei.

„Efectivele sunt suficiente pentru a realiza un climat de ordine şi siguranţă publică exact cum trebuie, pentru a ne putea bucura de acest moment festiv. Din punctul meu de vedere s-au analizat toate informaţiile aflate şi pe reţelele de socializare, mă refer la toate acele boicoturi (anunţate pe reţelele de socializare n.r.), vom încerca să relaţionăm cu fiecare în parte. Avem echipe specializate de negociatori, de dialog. Toate măsurile legale care se impun se vor aplica”, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, şeful Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Alba, colonel Marius Giurea.

Acesta şi-a exprimat speranţa că românii vor veni la Alba Iulia „să se bucure” de Ziua Naţională a României.

Potrivit inspectorului şef, IJJ Alba este sprijinit în realizarea dispozitivelor de asigurare a ordinii publice cu efective din cadrul Grupărilor de Jandarmi Mobile Craiova, Constanţa, Bacău, Cluj, Târgu Mureş şi IJJ Hunedoara, în număr de 800 de persoane.

Colonelul Marius Giurea a subliniat că, la nivelul judeţului Alba, „Jandarmeria a dat dovadă de fiecare dată de un înalt profesionalism, de o analiză cât se poate de pertinentă a tuturor informaţiilor şi de a putea să ne canalizăm toate activităţile astfel încât să putem să aplicăm legea exact cum trebuie”.

Şeful IJJ Alba a precizat că la nivel judeţean se va constitui un centru operaţional în vederea stabilirii tuturor măsurilor care trebuie luate.

În ceea ce priveşte ceremonialul militar care va avea loc de 1 Decembrie, Jandarmeria va fi reprezentată de jandarmi călare, respectiv 9 cupluri ecvestre, şi 12 echipaje cu câini, precum şi de detaşamente de la Gruparea Mobilă Cluj şi Şcoala Militară de Subofiţeri Fălticeni.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.