Administrație

Circa 400 de jurnaliști sunt acreditați pentru manifestările de Ziua Națională de la Alba Iulia

Sute de jurnalişti, inclusiv străini, au fost acreditaţi pentru manifestările care vor avea loc la Alba Iulia de Ziua Naţională a României.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Alba Iulia, Mihai Coşer, a precizat, miercuri, pentru Agerpres, că numărul jurnaliştilor acreditaţi este de aproape 400.

Printre reprezentanţii mass-media care vor fi prezenţi la Alba Iulia se numără jurnalişti ai Agenţiei Naţionale de Presă din Ungaria – MTI şi ai postului public de televiziune din Ungaria, dar şi reprezentanţi ai BBC şi canalului National Geographic.

Au solicitat să fie acreditaţi pentru manifestările de 1 Decembrie şi jurnalişti din Novi Sad – Voivodina şi Canada, unde sunt importante comunităţi de români.

Un număr atât de mare de jurnalişti care au solicitat acreditare pentru a transmite, de la faţa locului, informaţii legate de manifestările desfăşurate de Ziua Naţională la Alba Iulia nu a mai fost din 2003, când au fost marcaţi 85 de ani de la Marea Unire.

Interesul este focalizat pe manifestările din ziua de 1 Decembrie, când la Alba Iulia a fost anunţată şi prezenţa şefului statului, Klaus Iohannis.

Peste 100.000 de oameni sunt aşteptaţi să ajungă la Alba Iulia, oraş care are peste 60.000 de locuitori, la manifestările care se vor desfăşura de Centenarul Marii Uniri.

Presa a fost prezentă şi în 1 Decembrie 1918, chiar în Cazina militară, actuala Sala Unirii, atunci când 1.228 de delegaţi au decis Unirea Transilvaniei cu România. Potrivit muzeografilor din Alba Iulia, a fost amenajată atunci o masă a presei, la care au fost prezenţi ziarişti de la mai multe publicaţii, inclusiv ziare maghiare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.