Mozaic

Guvernul va aproba înfiinţarea „Casei de Comerț Agroalimentar Unirea”


Guvernul va aproba printr-o hotărâre înfiinţarea Societăţii Naţionale „Casa Română de Comerţ Agroalimentar Unirea”, a anunţat premierul Viorica Dăncilă, joi, în deschiderea şedinţei solemne a Executivului, care are loc la Alba Iulia.

„Prin programul de guvernare ne-am asumat înfiinţarea ca obiectiv înfiinţarea Casei de Comerţ Agroalimentar Unirea, denumire ce marchează sărbătorirea celor 100 de ani de agricultură şi produse româneşti de înaltă calitate. Adoptăm astăzi un act normativ prin care instituim acest mecanism comercial funcţional capabil să ducă la valorificarea superioară a resurselor şi producţiei agricole naţionale şi să susţină fermierii şi fermele româneşti pe piaţa internă şi pe pieţele externe”, a declarat Viorica Dăncilă.

Premierul a adăugat că, astfel, Guvernul continuă „adoptarea măsurilor care vizează stimularea mediului economic autohton şi dezvoltarea unor instrumente de piaţă care să integreze ofertele de afaceri în agricultură”.

„Avem în vedere creşterea valorii adăugate şi a capitalizării acestui sector economic important concomitent cu promovarea şi valorificarea produselor autohtone către marile pieţe externe. Politice agricole şi de dezvoltare rurală implementate de Guvernul României au asigurat stimulente pentru ca sectorul agricol să continue să fie un motor de creştere economică. De asemenea, ne propunem crearea unei surse de locuri de muncă pentru populaţia din mediul rural, odată cu garantarea veniturilor agricultorilor pentru a evita migraţia către mediul urban”, a mai spus Dăncilă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.