Mozaic

Unsprezece cazuri de gripă confirmate de la începutul sezonului

Unsprezece cazuri de gripă au fost confirmate de la începutul sezonului, iar 1.016.190 de persoane din grupele de risc au fost imunizate antigripal până pe 2 decembrie cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii.

Potrivit datelor Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, publicate joi pe site-ul Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP), s-au înregistrat două cazuri confirmate de gripă în săptămâna 26 noiembrie – 2 decembrie. Nu s-a înregistrat niciun deces confirmat cu virus gripal.

Conform datelor publicate pe siteul INSP, la nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripa clinică, infecţii virale ale căilor respiratorii superioare şi pneumonii) a fost de 78.061.

De asemenea, în săptămâna 26 noiembrie – 2 decembrie s-au înregistrat la nivel naţional 123 cazuri de gripă clinică şi trei cazuri de infecţii respiratorii acute severe (SARI).

Cele 11 cazuri de gripă de la începutul sezonului se împart astfel: patru cazuri gripă cu virus AH1, două cu virus AH3, patru cu virus A nesubtipat şi un caz cu virus B.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.