Social

Alege viaţa, păstrează-ți permisul! 13 permise de conducere reținute în patru zile

Poliţiştii din judeţul Alba au aplicat peste 300 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 13 permise de conducere, în cadrul unei acţiuni ce a vizat creşterea gradului de siguranţă rutieră pe drumurile publice şi care s-a desfășurat pe parcursul săptămânii precedente.

În perioada 3 – 6 decembrie 2018, Serviciul Rutier Alba a organizat, în întregul judeţ, o acţiune care a avut ca scop creşterea gradului de siguranţă rutieră şi depistarea „participanţilor la traficul rutier care nu respectă normele legale privind circulaţia pe drumurile publice”. Acţiunea s-a desfăşurat în mai multe etape, fiind vizaţi atât conducătorii auto, cât şi bicicliştii şi pietonii.

La acţiune, poliţiştii rutieri din judeţ au fost sprijiniţi de poliţiştii de ordine publică cu atribuții pe linie de poliție rutieră.

Au fost aplicate 331 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 92.437 lei, din care 62 pentru depăşirea limitei legale de viteză, opt pentru depăşire neregulamentară, patru pentru neacordarea de prioritate vehiculelor, 52 pietonilor care s-au angajat în traversări neregulamentare, 24 bicicliştilor care au încălcat regulile de circulaţie rutieră, iar restul pentru alte abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice.

Totodată, au fost reţinute 13 permise de conducere şi au fost constatate trei infracțiuni la regimul rutier.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.