Politică

Declarația de la Sibiu: „Europa este unicul nostru viitor comun”

Protestatarii mişcării #Văvedem, care manifestează de un an în faţa sediului organizaţiei judeţene a PSD, au lansat azi, pe pagina lor de Facebook, „Declaraţia de la Sibiu”, în patru puncte, concluzia acestora fiind că „Europa este unicul nostru viitor comun”.

La primul punct al „Declaraţiei de la Sibiu”, intitulat „Demnitatea revoltei. Aici începe Europa”, protestatarii îi îndeamnă pe toţi cetăţenii să fie demni, „până când toată România va fi o Zonă liberă de corupţie. E un drept pe care nu ni-l poate lua nimeni. Fiindcă România e Europa”.

La punctul al doilea al Declaraţiei, protestatarii sibieni cer „justiţie, nu corupţie” şi ca niciun condamnat definitiv să nu poată ocupa înalte funcţii publice.

„Nicio ordonanţă de urgenţă nu este admisă în domeniul legilor justiţiei şi al legislaţiei penale. Nici un judecător al Curţii Constituţionale nu trebuie să fi făcut parte, în ultimul deceniu de activitate, dintr-un partid politic. Fiindcă integritatea în viaţa publică nu este negociabilă. Fiindcă România e Europa”, se arată la punctul doi al „Declaraţiei de la Sibiu”.

Punctul al treilea cere „meritocraţie, nu impostură”. Aici, protestatarii cer „spitale construite cu medici buni”, „ministere conduse de profesionişti”, „presă decuplată de la finanţarea de stat”.

Al patrulea punct se numeşte „Construim împreună. Aici începe Europa”.

Ultimul punct al „Declaraţiei de la Sibiu”, intitulat „Cunoaşterea ca libertate. Aici începe Europa”, prevede finanţarea Educaţiei cu 6% din Produsul Intern Brut.

Zilnic, de aproximativ un an, în faţa sediului PSD din Sibiu protestează câteva zeci de oameni care cer o ţară fără corupţie şi o justiţie liberă.


Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.