Educație

Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, Moș Crăciun pentru copiii din Alba Iulia

Miercuri, 19 decembrie 2018, cu începere de la ora 10:00, la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 12 „Step by Step” din Alba Iulia va fi mare sărbătoare pentru că vor poposi aici bibliotecari şi scriitori de la Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga” Alba şi actorii de la Teatrul de Păpuşi „Prichindel” din Alba Iulia.

Programul întâlnirii de la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 12 „Step by Step” din Alba Iulia va cuprinde prezentarea cărţii „Antologie de texte pentru copii”, o culegere a poveştilor donate de 14 scriitori din judeţul Alba, lucrare coordonată şi publicată de Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga” Alba, prezentată de Silvan Stâncel, managerul bibliotecii, lecturarea poveştii “Poveste de Crăciun”, autor Daniela Floroian şi un fragment de teatru pentru copii prezentat de actorii Cătălina Mihăilă şi Tudor Pop.

În cea de-a doua parte a zilei proiectul va continua după acelaşi program la Centrul de zi pentru copii cu dizabilităţi “Arnsberg” Alba Iulia, centru de recuperare în regim de zi, aflat în structura Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba. Aici copiii se vor întâlni cu lumea fascinantă a poveştilor lecturate de scriitorii Silvan Stâncel şi Daniela Floroian şi cu personajele din basme întruchipate de actorii Cătălina Mihăilă şi Tudor Pop. Întregul moment va fi animat de muzică şi voie bună şi va aduce în prag de sărbători un zâmbet pe chipul acestor copii.

Activităţile fac parte din programul 4Animație Culturală/4.10 Caravana literară scriitori în şcoală, program ce are ca scop facilitarea unor întâlniri directe între scriitorii contemporani şi copiii din unităţile de învăţământ, astfel încât cărţile prezentate să le stârnească interesul şi să le poarte paşii înspre bibliotecă şi serviciile oferite de această instituţie.

Organizatorii celor două activităţi sunt Consiliul Judeţean Alba şi Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga” Alba, în parteneriat cu Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 12 „Step by Step” Alba Iulia, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba – Centrul de zi pentru copii cu dizabilităţi „Arnsberg” şi Teatrul de Păpuşi „Prichindel” din Alba Iulia.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.