Social

68 de pomi de Crăciun au fost confiscați în 24 de ore în județul Alba

În 24 de ore, poliţiştii au confiscat 68 de pomi de Crăciun. Acţiunile de combatere a delictelor legate de tăierea şi valorificarea pomilor de Crăciun, vor continua, informează Inspectoratul de Poliție Județean Alba.

Poliţiştii din judeţul Alba au continuat acţiunile care vizează protejarea fondului forestier şi combaterea delictelor silvice, în special a celor legate de tăierea şi valorificarea pomilor de Crăciun.

Astfel, marți, 18 decembrie, în jurul orei 14.00, cu ocazia unui control efectuat pe strada Toporaşilor, din Alba Iulia, poliţiştii Serviciului de Ordine Publică l-au depistat pe un bărbat de 45 de ani, din comuna Gârda de Sus, în timp ce oferea spre vânzare, ilegal, 16 pomi de Crăciun.

Poliţiştii de ordine Publică din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia, l-au depistat pe un tânăr de 19 ani, din Gârda de Sus, în timp ce oferea, spre vânzare, în zona Pieţei Cetate din Alba Iulia, 12 pomi de Crăciun pentru care nu a putut prezenta documente legale de provenienţă.

Poliţiştii din Ocna Mureş au confiscat 18 pomi de Crăciun de la mai mulţi cetăţeni din zona munţilor Apuseni, care încercau să-i comercializeze, pe raza orașului Ocna Mureş, fără să respecte prevederile legale privind locurile de comercializare.

În toate situaţiile, pomii de Crăciun au fost confiscaţi şi predaţi reprezentanţilor ocoalelor silvice, pentru valorificare, iar faţă de persoanele care încercau să îi valorifice, în mod ilegal, a fost luată măsura sancţionării contravenţionale.

În urma controalelor efectuate în teren de poliţiştii din zona Munţilor Apuseni împreună cu reprezentanţii Ocoalelor Silvice Horea Apuseni şi Gârda de Sus, au fost găsiţi, abandonaţi, în locurile numite „Valea Lamasoi” şi „Vâltori”, 22 de pomi de Crăciun, tăiaţi ilegal.

Pomii de Crăciun au fost preluaţi de reprezentanţii ocoalelor silvice, pentru valorificare, iar poliţiştii continuă cercetările pentru identificarea persoanelor care i-au tăiat, în mod ilegal, în vederea tragerii lor la răspundere legală.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.