Social

Criminal periculos, condamnat pentru tentativă de evadare din Penitenciarul Aiud

Penitenciarul din Aiud (foto: Administraţia Naţională a penitenciarelor)

Un tânăr din Alba Iulia care a ucis în urmă cu aproape trei ani o damă de companie a primit o nouă condamnare, printr-o decizie a Judecătoriei Aiud, de această dată pentru tentativă de evadare din Penitenciarul Aiud, unde ispăşeşte o pedeapsă de peste 25 de ani pentru crimă.

Potrivit reprezentanţilor Judecătoriei Aiud, Mihai Răzvan Pandelea a fost condamnat marţi la pedeapsa de 6 luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de evadare. Pandelea a încercat să evadeze din penitenciar în urmă cu doi ani, de Crăciun, la puţin timp după ce a fost condamnat la închisoare pentru comiterea crimei. El avea asupra sa un cuţit, o bucată de ţeavă şi o schiţă a penitenciarului.

Instanţa a stabilit pedeapsa rezultantă finală de 27 ani, 2 luni şi 24 zile de închisoare. El a fost condamnat pentru omor calificat, furt calificat, acces ilegal la un sistem informatic şi efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos.

Decizia Judecătoriei Aiud este cu drept de apel.

La începutul lui 2016, Mihai Răzvan Pandelea, un tânăr care lucra în IT, a omorât o fată, în apartamentul închiriat de aceasta într-o zonă ultracentrală din Alba Iulia, unde cei doi şi-au dat întâlnire. În sarcina acestuia s-a reţinut că, în noaptea de 2 spre 3 februarie 2016, a contactat-o telefonic pe victimă şi a stabilit cu ea o întâlnire la apartamentul unde tânăra locuia fără forme legale.

„Fără a avea un motiv întemeiat, P.M.R. a luat din bucătărie un cuţit şi i-a aplicat acesteia mai multe lovituri în zona gâtului, cauzându-i leziuni corporale grave, care au condus la deces”, se menţiona într-un comunicat transmis, la data respectivă, de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba.

Ulterior comiterii crimei, inculpatul a sustras mai multe bunuri personale ale victimei, respectiv o tabletă, trei telefoane mobile, o geantă personală conţinând portofel, card bancar, acte de identitate şi alte înscrisuri, luând cu el şi cuţitele cu care a comis fapta, în scopul de a acoperi urmele infracţiunii.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.