Social

Circa 12 kilometri de pârtii, la Șureanu și Arieșeni, cu zăpadă de peste o jumătate de metru

Nouă din cele zece pârtii ale domeniului Şureanu, din Munţii Sebeşului, sunt funcţionale şi se prezintă într-o „stare excelentă”, omătul fiind „arhisuficient” şi pe cele două pârtii de la Arieşeni, în Munţii Apuseni, unde măsoară 60 de centimetri, potrivit monitorului de schi Rareş Tileagă.

„Ultima perioadă, marcată de ninsori şi viscol, a făcut ca Domeniul Schiabil Şureanu să pară, în momentul de faţă, un loc extrem de sălbatic. Mai exact, troienele imense de omăt de pe marginea drumului, accesul dificil şi vremea aspră au transformat zona Şureanu într-un loc adresat, mai degrabă, iubitorilor de extrem. Cu toate astea, pârtiile sunt într-o stare excelentă pentru acest final de an. Zăpadă există suficientă atât pe pârtii, cât şi în off-piste şi, dacă nu ar mai ninge deloc, considerăm că s-ar schia fără probleme pe omătul existent până la final de sezon”, a transmis Rareş Tileagă, monitor la o şcoală de schi.

Potrivit acestuia, sunt amenajate şi bătătorite nouă din cele zece pârtii ale domeniului schiabil, asta însemnând peste 10 kilometri de spaţiu schiabil disponibil în momentul de faţă.

„Întrucât a nins enorm, zăpada bătătorită de pe pârtii măsoară, deja, peste 50 centimetri. Starea pârtiilor este impecabilă, perfect schiabilă. În off-piste, omătul este arhisuficient pentru ieşiri freeride”, a menţionat Tileagă.

Acesta a atras atenţia că, dacă viscolul va fi intens, telescaunul va fi oprit, ceea ce va închide accesul pentru cele trei pârtii de pe vârful Auşel. Pe ultima porţiune a drumului spre domeniul Şureanu, de la lacul Oaşa, „există încă multe porţiuni cu şleauri, gropi şi zăpadă frământată”.

„Cea mai dificilă porţiune este între Luncile Prigoanei şi Poarta Raiului, unde drumul îngust şi abrupt, acoperit de zăpadă, provoacă multe ambuteiaje. Sunt absolut necesare lanţurile pentru roţi, mai ales că urmează ninsori”, a precizat monitorul de schi.

Potrivit acestuia, şi în Munţii Apuseni, la Arieşeni, unde există două pârtii, în lungime totală de peste doi kilometri, „zăpada este arhisuficientă”, stratul bătătorit măsurând în jur de 60 de centimetri.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.