Social

Polițiștii din Alba au reținut 18 permise de conducere în preajma Revelionului

În minivacanţa prilejuită de trecerea în Noul An, peste 150 de poliţiştii din judeţul Alba au acţionat, zilnic, astfel încât nu au fost înregistrate evenimente cu impact asupra siguranţei publice şi nici accidente rutiere soldate cu decesul sau rănirea gravă a vreunei persoane.

În perioada 29 decembrie 2018 – 2 ianuarie 2019, poliţiştii din judeţul Alba au utilizat, în medie, 70 de autospeciale, zilnic, din care 11 dotate cu aparate de monitorizare a traficului și înregistrare a vitezei de deplasare a vehiculelor, informează Inpectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Alba.

Măsurile luate de poliţiştii au făcut ca cetăţenii să petreacă în linişte, atât în noaptea de revelion cât și în primele două zile ale anului 2019.

În această perioadă, nu au fost înregistrate fapte de mare violenţă şi nici de tulburare a ordinii şi liniştii publice, iar manifestările publice organizate pentru sărbătorirea Noului An s-au desfășurat într-un climat de siguranţă publică adecvat.

În ultimele 5 zile, poliţiştii din Alba au constatat 61 de infracţiuni şi au aplicat 246 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 92.570 lei, din care 38 pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991, 198 la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, iar restul la alte acte normative.

Au fost reţinute 18 permise de conducere, din care șapte pentru conducere sub influenţa alcoolului şi unul pentru depăşirea, cu peste 50 de kilometri/oră, a limitei legale de viteză.

În urma activităţilor de combatere a activităţilor de comercializare ilicită a articolelor pirotehnice, poliţiştii au constatat șapte infracțiuni de operaţiuni cu articole pirotehnice, efectuate fără drept, mai precizează comunicatul IPS Alba.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.