Administrație

Valabilitatea cardurilor de sănătate care expirau în ianuarie 2019, prelungită până în ianuarie 2021

​Cardurile de sănătate care au înscrisă ca dată de expirare 31 ianuarie 2019 vor fi valabile până la 31 ianuarie 2021. Casa Națională de Asigurări de Sănătate reamintește că valabilitatea cardurilor naționale de sănătate a fost prelungită de la 5 la 7 ani, printr-o decizie luată anul trecut.

„Acest lucru înseamnă că asigurații pot folosi la toți furnizorii de servicii medicale aflați în relații contractuale cu o casă de asigurări de sănătate cardurile de sănătate încă doi ani după data înscrisă pe suprafața documentului, iar furnizorilor respectivi le vor fi decontate serviciile astfel prestate către asigurați. De exemplu, toate cardurile care au înscrisă data de expirare 31.01.2019 vor fi valabile până la 31.01.2021. Aceasta înseamnă că deținătorul de card nu are nevoie de adeverință sau de alte modalități de a dovedi calitatea de asigurat al sistemului asigurărilor sociale de sănătate”, precizează reprezentanții Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

Calitatea de asigurat poate fi verificată și pe site-ul CNAS, în secțiunea „Servicii” – „Verificare asigurat” sau utilizând linkul: http://www.cnas.ro/page/verificare-asigurat.html, mai amintește Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.