Mozaic

Vin ninsorile iar temperatura va ajunge la -15 grade în Ardeal. Cum va fi vremea în acest weekend

Thermometer in snow

Un val de vreme rece și ninsori va ajunge în vestul, centrul şi nordul ţării, iar viscolul se va înregistra mai ales în zona montană înaltă.

În weekend, vremea va fi rece, iar temperatura minimă va ajunge la -15 grade în Maramureş, Transilvania şi Crişana, anunţă reprezentanţii Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM). Meteorologii precizează că în aproape toată ţara va ninge.

În Transilvania avem o dimineaţă geroasă, dar va fi extrem de frig şi pe parcursul zilei. Norii se înmulţesc treptat, ninsorile apar mai ales după prânz, iar în zona montană înalta vântul se transformă în viscol.

În zona de munte, sâmbătă dimineață se înregistrau temperaturi de -20 de grade.

„În acest weekend, vremea va fi rece la nivelul întregii ţări cu temperaturi maxime negative în Vestul, Nordul şi Centrul ţării şi uşor pozitive în Sud. (…) Temperaturile minime vor fi negative în toată ţara. Se vor înregistra valori de până la -7, -8 chiar şi -9 grade”, a declarat pentru Mediafax, Alina Şerban, meteorolog de serviciu în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Reprezentantul ANM anunţă că în noaptea de duminică spre luni va fi mai rece. Astfel, în Maramureş, Transilvania şi Crişana, vremea va deveni geroasă cu temperaturi minime sub -10 grade, chiar şi -15, poate uşor mai coborâte de atât în depresiuni.

Luni se face şi mai frig. Mai apar ceva fulguieli prin sud, est şi centru, în special începutul zilei, după care cerul se degajează. Vântul mai are unele porniri în est, în sud-est şi în zona montane înaltă.

Vreme extrem de rece avem şi marţi, cu ger dimineaţa şi noaptea, mai ales în nord şi centru. Ziua va fi destul însorită, dar pe seara, în vestul şi centrul ţării, se întorc ninsorile.

Totodată, Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă risc mare de avalanşă, adică cod roşu, în anumite masive montane. Stratul de zăpadă a înregistrat variaţii uşoare, în general de 1-2 cm.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.