Social

Primăria Blaj: Vizita Papei va aşeza orașul „în prim-planul atenției mondiale”

Administraţia din Blaj îşi exprimă „gratitudinea” pentru vizita pe care Papa Francisc urmează să o efectueze în 2 iunie în „Mica Romă”, pe Câmpia Libertăţii, eveniment care va aşeza oraşul de doar 20.000 de locuitori în prim-planul atenţiei mondiale, se arată într-un comunicat al Primăriei Blaj.

„Considerăm că vizita Sfântului Părinte în ‘Mica Romă’ vine ca o recunoaştere a importanţei istorice a Blajului, cunoscut ca un centru al afirmării originii latine a poporului român, un centru al libertăţii şi al valorilor spirituale universale. Această vizită istorică confirmă şi faptul că sacrificiile Blajului şi ale oamenilor formaţi la lumina ideilor Şcolii Ardelene sunt recunoscute ca valori fundamentale ale demnităţii umane”, precizează municipalitatea din Blaj, în comunicat.

Aceasta mai precizează că a luat act „cu satisfacţie” de anunţul făcut de birourile de presă ale Sfântului Scaun şi Administraţiei Prezidenţiale de la Bucureşti în legătură cu vizita Suveranului Pontif la Blaj, în data de 2 iunie 2019.

„Acest eveniment va aşeza Blajul în prim-planul atenţiei mondiale! (…). Se întâmplă rar în istorie ca o comunitate mică, de 20.000 de locuitori, să fie aleasă pentru a găzdui un astfel de eveniment. De aceea, municipiul Blaj a primit cu bucurie onoranta misiune de a organiza vizita Sanctităţii Sale Papa Francisc şi va depune toate eforturile necesare pentru ca şederea la Blaj a Suveranului Pontif să se desfăşoare în cele mai bune condiţii. Organizarea unui eveniment de asemenea amploare nu va fi deloc simplă, însă – alături de locuitorii Blajului, împreună cu Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică şi cu toate instituţiile implicate – suntem siguri că Blajul se va ridica la înălţimea acestei vizite istorice”, dau asigurări autorităţile locale.

Comunitatea Blajului urează, prin primarul Gheorghe Valentin Rotar, încă de acum un bun venit Sfântului Părinte, precum şi zecilor de mii de pelerini care doresc să-l întâmpine pe Câmpia Libertăţii.

Papa Francisc va face o călătorie apostolică în România la sfârşitul lunii mai şi începutul lunii iunie, a anunţat vineri Vaticanul.

Vizita a fost anunţată şi de Administraţia Prezidenţială. „Primind invitaţia preşedintelui României, a autorităţilor statului şi a Bisericii Catolice din România, Sanctitatea Sa Papa Francisc va întreprinde o Vizită Apostolică în ţară noastră în perioada 31 mai-2 iunie 2019”, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale difuzat vineri.

Papa Francisc va vizita oraşele Bucureşti, Iaşi şi Blaj şi sanctuarul marian de la Şumuleu Ciuc.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.