Sănătate

Ambasadorul Liviu Zăpîrțan: Vizita Papei Francisc în România, „un eveniment istoric”

„Vizita Papei se înscrie ca un eveniment istoric de puternică semnificaţie, ale cărei reverberaţii vor pătrunde în spiritualitatea românilor”, afirmă ambasadorul României pe lângă Sf. Scaun, Liviu Zăpîrțan, după știrea privind vizita Suveranului Pontif la București, Iași, Șumuleu-Ciuc și Blaj.

Într-o declarație de presă pentru Vatican News, ambasadorul României pe lângă Sf. Scaun, Liviu Zăpîrțan, subliniază bucuria și speranțele alimentate de vizita Suveranului Pontif din zilele 31 mai – 2 iunie 2019.

„La scurt timp de la sărbătorirea Centenarului Marii Uniri, în zilele exercitării Preşedinţiei româneşti a Consiliului Uniunii Europene”, subliniază diplomatul român, „vizita Papei se înscrie ca un eveniment istoric de puternică semnificaţie, ale cărei reverberaţii vor pătrunde în spiritualitatea românilor”, spune acesta.

„Vizita Sanctităţii Sale va fi o ocazie de a arăta că în România, în ciuda dificultăţilor pe care le aduc procesele social-economice, se dezvoltă legături profunde cu spaţiul european, se cultivă valorile Uniunii Europene, se promovează un înţeles complex al împlinirii umane. România va putea arăta Sfântului Părinte chipul unei ţări în care credinţa este trăită în biserici diferite, dar care toate cultivă marile valori ale umanismului, de promovarea cărora este atât de ataşat!”, spune diplomatul român.

„«Să mergem împreună!» este motto-ul vizitei ca expresie a dorinţei Sfântului Părinte de a cunoaşte şi promova unitatea de credinţă creştină între catolici, ortodocşi, reformaţi şi dialogul creştinismului cu alte credinţe. Va fi un prilej de omagiere a martiriului reprezentanţilor Bisericii Greco-Catolice, rămaşi fideli raporturilor cu Roma, cu una dintre rădăcinile identităţii poporului şi limbii române, în ciuda opresiunii la care a fost supusă. La scurt timp de la sărbătorirea Centenarului Marii Uniri, în zilele exercitării Preşedinţiei româneşti a Consiliului Uniunii Europene, vizita Papei se înscrie ca un eveniment istoric de puternică semnificaţie, ale cărei reverberaţii vor pătrunde în spiritualitatea românilor”, a conchis Liviu Zăpîrțan.

Liviu Zăpârțan, Papa Francisc, România

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.