Social

Adrian Păduraru și Cristofor Aldea Teodorovici susțin un spectacol extraordinar cu „Dor de Eminescu” la Sebeș

Cristofor Aldea Teodorovici

Actorul Adrian Păduraru şi cantautorul basarabean Cristofor Aldea Teodorovici vor susţine la Sebeş, de „Ziua Culturii Naţionale”, spectacolul extraordinar „Dor de Eminescu”, potrivit unui comunicat transmis, luni, Agerpres, de către autorităţile locale.

Accesul la evenimentul care va avea loc marţi, de la ora 18,00, în sala de spectacole a Centrului Cultural „Lucian Blaga”, este gratuit.

„Actorul Adrian Păduraru, alături de fiul regretaţilor Ion şi Doina Aldea Teodorovici, Cristofor Aldea Teodorovici, vor aduce la Sebeş versurile poetului naţional, emoţia şi fiorul naţional, într-un spectacol care venerează limba română, cultura naţională, mândria şi demnitatea de a fi români”, se arată în comunicatul citat.

Autorităţile din Sebeş vor organiza în cursul zilei de marţi şi un un moment omagial la statuia poetului Mihai Eminescu. De asemenea, în calendarul de activităţi cultural – educative al Centrului Cultural „Lucian Blaga” din Sebeş, săptămâna 14-18 ianuarie este numită „săptămâna Eminescu” şi va fi marcată printr-o caravană literară în şcolile din localitate, pentru a le fi prezentată elevilor personalitatea şi opera poetului naţional.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.