Mozaic

„Aici e Radio Europa Liberă!” se întoarce pe piața media românească

Începând de luni, „Radio Europa Liberă” îşi va relua operaţiunile regulate puse „în serviciul informării complete şi corecte a ascultătorilor săi din România”.

La 15 ani de la închiderea biroului din București, la 23 de ani de la mutarea sediului central al complexului Europa Liberă-Libertatea de la München la Praga, „Europa Liberă” revine.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis luni un mesaj cu prilejul redeschiderii redacţiei Radio Europa Liberă în România, în care afirmă că existenţa presei independente este vitală pentru sănătatea societăţii, iar campaniile de denigrare şi atacurile personale la adresa unor jurnalişti confirmă că pe unii politicieni îi deranjează libertatea de exprimare şi adevărul.

„Nu poate fi imaginată o Românie liberă într-o Europă liberă fără cel mai de preţ apărător al democraţiei – presa liberă. Există jurnalişti care merită să fie susţinuţi şi al căror efort de a-şi păstra verticalitatea avem datoria de a-l recunoaşte. Îi încurajez pe toţi să continue şi să nu renunţe la standardele lor etice. Campaniile de denigrare şi atacurile personale la adresa unor jurnalişti confirmă că pe unii politicieni îi deranjează libertatea de exprimare şi adevărul spus oamenilor”, spune președintele Iohannis în mesaj, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.