Administrație

În 2018, polițiștii de la Imigrări din Alba au descoperit 25 de străini locuind ilegal și au expulzat opt dintre aceștia

În cursul anului 2018, poliţiştii Serviciul pentru Imigrări al judeţului Alba au depistat 25 de străini în situaţii ilegale şi emise 8 de decizii de returnare. Totodată, poliţiştii de imigrări au aplicat 71 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproape 27800 lei, informează serviciul.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al judeţului Alba au verificat, în anul 2018, 1202 persoane, dintre care 496 străini din state terţe, cei mai mulţi din Republica Moldova, Turcia, Vietnam, China şi 706 de cetăţeni ai Uniunii Europene, majoritatea din Germania, Italia şi Austria.

Străinii îşi stabilesc reşedinţa pe teritoriul României în special pentru reîntregirea familiei, pentru educaţie sau din motive religioase, unii dintre aceștia stabindu-se în mod permanent pe teritoriul ţării noastre.

Astfel, în perioada de referinţă, a fost aprobată prelungirea dreptului de şedere și au fost emise 280 pemise de şedere, dintre care 268 pentru şedere temporară şi 12 pentru şedere pe termen lung. Au fost eliberate 166 certificate de înregistrare şi 18 cărţi de rezidenţă permanentă.

Pentru combaterea şederii ilegale, au fost organizate 58 de acţiuni şi controale cu forţe proprii şi în cooperare cu instituţiile cu atribuţii în domeniu, în urma cărora au fost depistaţi 25 de străini în situaţii ilegale. Pentru străinii aflaţi în situaţii ilegale sau care nu mai întruneau condiţiile prevăzute de lege pentru acordarea sau prelungirea dreptului de şedere, au fost emise opt de decizii de returnare, prin care s-a stabilit obligaţia de returnare sau termenul pentru plecarea voluntară de pe teritoriul României, iar faţă de alţi 17 au fost dispuse alte măsuri.

Totodată, au fost aplicate 71 sancţiuni contravenţionale în valoare de aproape 27.800 lei.

Controlul permanent asupra respectării legalităţii şederii în România a străinilor, combaterea migraţiei ilegale şi a muncii nedeclarate rămân acţiunile prioritare ale Serviciului pentru Imigrări.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.