Administrație

ISU intenţionează deschiderea unor noi puncte de lucru, în special în zona Apusenilor

Instantaneu din timpul unei intervenții realizate de ofițerii ISU „Unirea” Alba (imagine de arhivă)

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” Alba intenţionează ca în următorii doi ani să deschidă noi puncte de lucru în judeţ, la Baia de Arieş, Gârda de Sus şi Zlatna, în Munţii Apuseni, şi la Jidvei și pe Valea Târnavei Mici.

Potrivit raportului prezentat, vineri, în şedinţa de bilanţ a activităţii pe 2018, de către şeful instituţiei, colonel Adrian Marius Guia, timpul mediu de răspuns la incendii a fost anul trecut de 14,33 minute, mai mic decât în 2017, când a fost de 14,55 de minute. Durata medie a intervenţiilor a fost de 68 de minute, spre deosebire de 2017, când a fost de 96 de minute.

Dacă timpul mediu de deplasare la intervenţiile pentru stingerea incendiilor în unităţile administrativ – teritoriale unde inspectoratul are subunităţi a fost mai mic decât în anul anterior, respectiv 5,55 minute faţă de 7,19 minute, în afara acestora durata a fost mai ridicată, respectiv 27,49 minute în 2018 faţă de 22,47 în 2017.

Ca urmare a intervenţiilor, pompierii militari au salvat bunuri în valoare de aproximativ 34 de milioane de lei, iar bunurile materiale distruse în urma situaţiilor de urgenţă au fost estimate la aproximativ 5,4 milioane de lei.

Inspectorii ISU au aplicat în 2018 peste 1.730 de sancţiuni, mai mult cu aproape 300 decât în anul precedent, în special avertismente. Valoarea totală a amenzilor a fost de peste 727.000 de lei, mai ridicată decât în 2017.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.