Social

Șase tineri au fost arestaţi după ce au răpit o fată

Şase tineri, cu vârstele cuprinse între 18 şi 27 de ani, au fost arestaţi preventiv luni pentru 30 de zile, după ce, la sfârşitul săptămânii trecute, l-au agresat şi tâlhărit pe un bărbat de 25 de ani, care se afla în locuinţa prietenei sale din comuna Hărău.

Suspecţii au constrâns-o pe fată să meargă cu ei în oraşul Aiud, la domiciliul unuia dintre ei.

Potrivit IPJ Hunedoara, tânărul de 25 de ani este din judeţul Dolj şi le-a relatat poliţiştilor că în noaptea de vineri spre sâmbătă, în timp ce se afla la domiciliul prietenei sale, în vârstă de 20 de ani, din comuna Hărău, mai mulţi tineri au intrat în casă, l-au agresat, i-au luat 950 de euro şi nu i-au dat voie să plece de acolo timp de patru ore.

După comiterea faptelor, unul dintre agresori, un tânăr în vârstă de 22 de ani, din comuna Şoimuş, judeţul Hunedoara – fostul prieten al tinerei – şi cei şase însoţitori ai acestuia au părăsit imobilul, obligând-o şi pe fată să-i însoţească.

„În cauză, poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunilor de tâlhărie calificată, lovire sau alte violenţe, violare de domiciliu, lipsire de libertate în mod ilegal, furt calificat şi distrugere”, a informat IPJ Hunedoara.

În urma cercetărilor efectuate, tânărul din Şoimuş şi cinci dintre cei care au participat la comiterea faptelor reclamate, trei băieţi şi două fete, au fost identificaţi şi reţinuţi de poliţiştii hunedoreni sâmbătă seara, în Aiud, la locuinţa unuia dintre suspecţi.

Totodată, poliţiştii au eliberat-o şi pe tânăra de 20 de ani. Acţiunea a beneficiat de sprijinul IPJ Alba – Poliţia Aiud.

Pe numele celor şase tineri, magistraţii din Deva au emis mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Totodată, poliţiştii continuă activităţile în vederea depistării unui al şaptelea tânăr, care ar fi participat la comiterea faptelor, însă a reuşit să fugă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.