Administrație

Alianța Vestului, copiată după un proiect de dezvoltare depus de un albaiulian la Primăria Cluj-Napoca?

Un bărbat din Alba Iulia susține că proiectul „Alianța Vestului” este o copie fidelă a unui proiect de dezvoltare depus la Primăria Cluj-Napoca în august 2018.

Ioan Bele, expert în dezvoltare și inovare urbană, președinte al Clusterului „Metal Manufacturing Transilvania”, dezvăluie că a pus bazele unei rețele urbane pentru județul Alba și împrejurimi, pentru a putea implementa politici europene. Acesta susține că a ales municipiul Cluj-Napoca să coordoneze acest proiect, dat fiind potențialul economic de care se bucură orașul. Bele spune că a depus prima parte din proiect la Direcția de Dezvoltare, dar a avut o discuție și cu Emil Boc, la Alba Iulia, în 2017, motiv pentru care nu a înregistrat materialul de lucru, mergând pe încredere, potrivit ziarului Unirea.

Acesta se plânge că Alianța Vestului i-a „furat” ideea, și că proiectul său economic a fost transformat într-un proiect politic!

„Nu mi-a trecut prin gând, niciun moment, că un proiect economic și de dezvoltare poate fi preluat și transformat în proiect politic. M-am trezit în presă cu «patrulaterul vestului». Eu știu ce am lăsat acolo, la Primăria Cluj. Același lucru l-am lăsat și la Primăria Sibiu. Se pare că politicienii au preluat ideea înființării unei rețele urbane pe care au transformat-o într-un vehicul politic”, spune albaiulianul.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.