Educație

Andronescu vrea vacanţe mai scurte și examene de evaluare națională și Bac mai devreme

Începând cu anul școlar 2019-2020 elevii ar putea avea ore mai puține, vacanțe mai scurte, iar examenele de Evaluare națională și Bacalaureat mai devreme.

Anunțul a fost făcut de ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, care a precizat, într-un interviu, că vrea să pună în dezbatere publică proiectul privind regândirea structurii anului școlar.

Copiii s-ar întoarce în luna ianuarie la şcoală direct în semestrul 2. Ar avea vacanţa de primăvară de două săptămâni şi vacanţa de vară care începe în iunie. Ministrul Ecaterina Andronescu spune că săptămână trecută a regândit structura şcolară. Propunerea este acum în dezbatere publică, se discută şi cu inspectorii şcolari. Ministrul susţine că sunt şi părinţi care i-au spus că elevii au prea multe săptămâni de vacanţă.

„Foarte mulți părinți mi-au reproșat că au luat vacanță copiii pe 21 decembrie, au avut vacanță până în 15 ianuarie, o perioada îngrozitor de lungă, prea mult, după care mai au 3 săptămâni de vacanță, se termină semestrul și încep, mai au încă o vacanță și semestrul următor. După părerea mea, vacanța această este mult prea lungă. Sau, dacă o facem la fel de lungă, să încercăm să închidem altfel semestrul. În așa fel încât, după vacanță, copilul să înceapă un alt semestru. Pentru că altfel îl zapacim. Trei săptămâni stă acasă, a uitat, îl cheamă profesorul la școală încă trei săptămâni, îi încheie situația, copilul este încă nereconectat la programul de învățământ după trei săptămâni de vacanță. vacanța de iarnă (ne gândim să o scurtăm – nota red.) Și ne gândim să organizăm puțin diferit semestrele pentru clasele 1-12. Să aducem examenele din vara ceva mai devreme, evaluarea de la clasa a VIII-a și examenul de Bacalaureat, să aibă și profesorii vacanță, că noi tot le cerem, le cerem, dar trebuie să le dăm și vacanță”, a spus Andronescu, într-un interviu pentru realitatea.net.

Mai puţină vacanţă pentru elevi

Vacanţă de iarnă:

Acum: 3 săptămâni (22 decembrie – 13 ianuarie 2019)
Propunere: 2 săptămâni

Vacanţă intersemestrială:

Acum: o săptămână (2 – 10 februarie 2019)
Propunere: fără vacanţă

Alte vacanţe:

Vacanţă de primăvară: 2 săptămâni (20 aprilie – 5 mai 2019)
Vacanţa de vară: 3 luni (15 iunie – 15 septembrie 2019)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.