Administrație

Ministrul Sănătății spune că există vaccin antigripal la distribuitori

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat vineri că, potrivit datelor centralizate de la distribuitori, există stocuri de vaccin antigripal în România, ea adăugând că farmaciile trebuie să se aprovizioneze.

„Ministerul Sănătăţii va achiziţiona un număr suplimentar de 25.000 de doze care vor fi distribuite săptămâna viitoare DSP-urilor (n.r. – pentru persoanele la risc). (…) Vaccinurile (n.r. – pentru restul populaţiei) pot fi achiziţionate din farmaciile cu circuit deschis, la fel şi antiviralele. (…) Farmaciile sunt societăţi comerciale care trebuie să se aprovizioneze şi cred că nu este o surpriză că în fiecare iarnă avem gripă. (…) Nu putem să facem comenzi în locul farmaciilor şi nici în locul spitalelor”, a spus Pintea, într-o conferinţă de presă.

Ea a arătat că a cerut date de la distribuitorii de vaccin, iar aceştia au răspuns în scris Ministerului Sănătăţii că există stocuri de antigripal.

„Am cerut date de la distribuitori – scris şi din datele pe care distribuitorii le-au transmis există (n.r. – vaccin). (…) Din datele pe care noi le-am solicitat la MS există. (….) Avem 24.000 de doze pe stoc în acest moment”, a afirmat Pintea.

Ministrul a precizat că fiecare medic care are parafă şi certificat de liberă practică poate să prescrie medicamente antivirale.

„Există medici care spun că nu au competenţă să scrie aceste reţete. Ba da, fiecare medic care are parafă şi certificat de liberă practică poate să prescrie aceste antivirale”, a susţinut reprezentantul MS.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.