Mozaic

Numărul deceselor provocate de gripă a ajuns la 35

Fotografie de arhivă

35 de persoane au murit din cauza gripei, potrivit ultimei informări a Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP).

Ultima persoană care a murit din această cauză este un bărbat de 40 de ani din Argeş, confirmat cu virusul gripal A.

Acesta avea condiţii medicale preexistente şi nu fusese vaccinat antigripal.

Joi, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, declara că marţi INSP urmează să prezinte situaţia cazurilor de gripă şi că în baza acestor informaţii se va lua o decizie în ce priveşte declararea epidemiei.

Ministrul a menţionat că decizia suspendării cursurilor se poate lua punctual de către Inspectoratul Şcolar, în colaborare cu cel de sănătate publică, acolo unde este necesar.

În ce priveşte situaţia stocurilor de vaccin antigripal, Sorina Pintea a spus că în acest moment mai există aproximativ de 24.000 de doze în stoc, dar că Ministerul Sănătăţii a luat decizia suplimentării, astfel încât săptămâna viitoare ar urma să mai ajungă la cabinetele medicilor de familie încă 25.000 de doze.

Ministrul a subliniat că aceste vaccinuri sunt destinate pacienţilor din grupele de risc, care beneficiază de ele în mod gratuit. Restul populaţiei trebuie să-şi achiziţioneze vaccinul din farmacii.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.